Hiero mausteseos lihaan ennen kuin laitat sen savustimeen tai grilliin. Käytä BBQ-kastiketta lihan kuorruttamiseen kypsentämisen loppuvaiheessa ja tarjoilussa.
1 pieni pullo |
1 valkosipulinkynsi |
2 rkl hienonnettua sipulia |
Hieman viinirypäleensiemenöljyä |
200 ml ketsuppia |
50 ml fariinisokeria |
3 rkl. SYRUP - LIQUID LIQUORICE-siirappia |
50 ml etikkaa (esim. omenaviinietikkaa) |
1-2 rkl. Chipotle-pippureita adobo-kastikkeessa |
1 rkl. Worcesterkastiketta |
■ Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kattilassa tilkassa öljyä. Älä anna niiden ruskistua, vaan lämmitä niitä miedosti 4-5 minuuttia. Lisää ketsuppi, sokeri, lakritsisiirappi, etikka, chipotle-pippurit ja worcesterkastike. Anna BBQ-kastikkeen hautua hiljalleen 5-8 minuuttia. Mausta ja säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä purkissa jopa viikon ajan tai käytä heti.
VINKKI: Haluatko miedomman kastikkeen? Käytä vähemmän chipotle-pippureita. Chipotle-pippurit antavat myös mukavan savuisen maun. Jos käytät eri chiliä, voit lisätä hieman savupaprikaa kastikkeeseen.
Chipotle-pippurit adobo-kastikkeessa ovat savustettuja punaisia jalapeñoja mausteisessa tomaattikastikkeessa. Niitä löytyy tölkkeinä erikoisliikkeistä ja joistain vihannesmyymälöistä. Voit korvata chipotlen Tabascolla, vaikka siitä puuttuukin savuinen maku.