TYRNI-JUUSTOKAKKU LAKRITSIN KERA

Maja Vase
Maja Vase

Maja Vase

Ainesosat

  • 200 g digestive-keksejä
  • 1 tl karkeajakoista lakritsijauhetta (LAKRIDS BY BÜLOW Raw liquorice powder)
  • 1 ripaus suolaa
  • 100 g voita
  • 4½ liivatelehteä
  • 120 ml tyrnimehua (100 %).
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 120 g tomusokeria
  • 300 ml kermavaahtoa
  • 1 liivatelehti
  • 40 ml tyrnimehua (100 %)
  • 40 g sokeria

Arvioitu aika

    Ohjeet

    Rapea, lakritsilla maustettu keksipohja, ihanan kermainen tyrnitäyte ja kaiken kruununa kauniin kiiltävä ja ihanan kirpeä tyrnihyytelö.

    8 annosta

    Lakritsipohja:

    • 200 g digestive-keksejä • 1 tl karkeajakoista lakritsijauhetta (LAKRIDS BY BÜLOW Raw liquorice powder) • 1 ripaus suolaa • 100 g voita

    Laita keksit pakastepussiin ja murskaa ne muruiksi kaulimella. Siirrä keksimurska kulhoon ja lisää lakritsijauhe ja suola.

    Sulata voi pienellä pannulla ja sekoita se sitten keksimurujen joukkoon. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan/irtopohjavuon (halkaisija 16 cm) pohjalle ja painele se sormilla tiiviiksi. Laita keksipohja pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat täytettä.

    Tyrnitäyte:

    • 4½ liivatelehteä • 120 ml tyrnimehua (100 %). • 300 g maustamatonta tuorejuustoa • 120 g tomusokeria • 300 ml kermavaahtoa

    Liota liivate kylmään veteen. Kuumenna tyrnimehu pienessä kattilassa kiehumispisteeseen ja ota kattila pois liedeltä. Purista vesi liivatteesta ja sekoita se tyrnimehuun. Anna mehun jäähtyä haaleaksi.

    Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kevyeksi ja ilmavaksi ja sekoita joukkoon haalea tyrnimehu. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa ja sekoita se varovasti joukkoon. Levitä juustotäyte keksipohjan päälle (jätä noin ½ cm hyytelölle) ja laita kakku pakastimeen n. 2 tunniksi.

    Tyrnihyytelö:

    • 1 liivatelehti • 40 ml tyrnimehua (100 %) • 40 g sokeria

    Liota liivate kylmään veteen. Kuumenna tyrnimehu pienessä kattilassa kiehumispisteeseen ja ota kattila pois liedeltä. Purista vesi liivatteesta ja sekoita se tyrnimehuun. Anna mehun jäähtyä haaleaksi.

    Työnnä kakku varovasti ulos kakkuvuoasta ja kaada sen päälle ohut kerros tyrnihyytelöä. Laita kakku jääkaappiin, kunnes hyytelö on jähmettynyt ja kakku on täysin sulanut.

    Koristelu:

    • LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES SEA BUCKTHORN • Valkosuklaapillit • Raakalakritsijauhe • Orvokkeja

    Koristele kakku LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES (SEA BUCKTHORN) -lakupalloilla, suklaapalmuilla, orvokkeilla ja raakalakritsijauheella juuri ennen tarjoilua.

    VINKKI:

    Käytän luonnonmukaista tyrnimehua Høstetistä, Bornholmista.