Ilmainen EU toimitus yli 50 € tilauksille
Resepti

Tyrni-juustokakku lakritsin kera

Maja Vase, 11.04.2024
Tyrni-juustokakku lakritsin kera

Ainesosat

200 g digestive-keksejä
1 tl karkeajakoista lakritsijauhetta (LAKRIDS BY BÜLOW Raw liquorice powder)
1 ripaus suolaa
100 g voita
4½ liivatelehteä
120 ml tyrnimehua (100 %)
300 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g tomusokeria
300 ml kermavaahtoa
1 liivatelehti
40 ml tyrnimehua (100 %)
40 g sokeria

Ohjeet 

Rapea, lakritsilla maustettu keksipohja, ihanan kermainen tyrnitäyte ja kaiken kruununa kauniin kiiltävä ja ihanan kirpeä tyrnihyytelö. 

8 annosta

Lakritsipohja:

200 g digestive-keksejä
1 tl karkeajakoista lakritsijauhetta (LAKRIDS BY BÜLOW Raw liquorice powder)
1 ripaus suolaa
100 g voita

Laita keksit pakastepussiin ja murskaa ne muruiksi kaulimella. Siirrä keksimurska kulhoon ja lisää lakritsijauhe ja suola.

Sulata voi pienellä pannulla ja sekoita se sitten keksimurujen joukkoon. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan/irtopohjavuon (halkaisija 16 cm) pohjalle ja painele se sormilla tiiviiksi. Laita keksipohja pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat täytettä.

Tyrnitäyte:

4½ liivatelehteä
120 ml tyrnimehua (100 %)
300 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g tomusokeria
300 ml kermavaahtoa

Liota liivate kylmään veteen. Kuumenna tyrnimehu pienessä kattilassa kiehumispisteeseen ja ota kattila pois liedeltä. Purista vesi liivatteesta ja sekoita se tyrnimehuun. Anna mehun jäähtyä haaleaksi.

Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kevyeksi ja ilmavaksi ja sekoita joukkoon haalea tyrnimehu. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa ja sekoita se varovasti joukkoon. Levitä juustotäyte keksipohjan päälle (jätä noin ½ cm hyytelölle) ja laita kakku pakastimeen n. 2 tunniksi.

Tyrnihyytelö:

1 liivatelehti
40 ml tyrnimehua (100 %)
40 g sokeria

Liota liivate kylmään veteen. Kuumenna tyrnimehu pienessä kattilassa kiehumispisteeseen ja ota kattila pois liedeltä. Purista vesi liivatteesta ja sekoita se tyrnimehuun. Anna mehun jäähtyä haaleaksi.

Työnnä kakku varovasti ulos kakkuvuoasta ja kaada sen päälle ohut kerros tyrnihyytelöä. Laita kakku jääkaappiin, kunnes hyytelö on jähmettynyt ja kakku on täysin sulanut.

Koristelu:

LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES SEA BUCKTHORN
Valkosuklaapillit
Raakalakritsijauhe
Orvokkeja

Koristele kakku LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES (SEA BUCKTHORN) -lakupalloilla, suklaapalmuilla, orvokkeilla ja raakalakritsijauheella juuri ennen tarjoilua.

VINKKI:

Käytän luonnonmukaista tyrnimehua Høstetistä, Bornholmista.