TUMMAN SUKLAAN MOUSSE-KAKKU SUOLAISEN LAKRITSIN KERA

Karoline Nedahl
Karoline Nedahl

Karoline Nedahl

Ainesosat

  • 600 g tummaa maitosuklaata
  • 75 ml täysmaitoa
  • 250 ml kuohukermaa
  • 30 g Lakrids By Johan Bülow Salty Liquorice Syrup Suklaakuorrute
  • 25 g hienonnettua hasselpähkinää
  • Tummia suklaahelmiä
  • Lakrids By Johan Bülow Dark & Sea Salt -lakritsi
  • Ketunleipäkukkaset

Arvioitu aika

    Ohjeet

    Innoituksena Dark & Sea Salt

    (8 annosta)

    Tumma maitosuklaamousse:

    • 200 g tummaa maitosuklaata • 75 ml täysmaitoa • 150 ml kuohukermaa

    Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoita seosta hitaasti kulhossa, kunnes se sekoittunut hyvin yhteen. Vatkaa kerma kevyesti ja sekoita suklaa hitaasti kerman joukkoon. Kaada mousse pitkulaiseen silikonimuottiin ja pakasta vähintään 3 tuntia.

    Salmiakkilakritsi-ganache tummalla maitosuklaalla:

    • 150 g tummaa maitosuklaata • 100 ml kuohukermaa • 30 g Lakrids By Johan Bülow Salty Liquorice Syrup

    Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta kerma ja siirappi kattilassa ja kaada seos suklaan päälle. Sekoita kulhossa, kunnes ganache on valmis ja kiiltää. Levitä ganache pakastemoussen päälle ja laita takaisin pakastimeen vähintään 2 tunniksi.

    Suklaakuorrute:

    • 250 g tummaa maitosuklaata • 25 g hienonnettua hasselpähkinää

    Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää hienonnetut hasselpähkinät ja kaada suklaa pitkulaiseen kulhoon/astiaan. Kuorruta pakastetut suklaamousse-kakut nopeasti ja laita jääkaappiin, kunnes mousse on sulanut.

    Koristelu:

    • Tummia suklaahelmiä • Lakrids By Johan Bülow Dark & Sea Salt -lakritsi • Ketunleipäkukkaset

    Koristele suklaahelmillä, lakritsipalloilla ja ketunleipäkukkasin