Ainesosat
| 150 g pehmennettyä voita |
| 250 g ruokosokeria |
| 75 g ruskeaa sokeria |
| 2 munaa |
| 1 pieni tl suolaa |
| 300 g vehnäjauhoja |
| 5-6 tl raakaa lakritsijauhetta |
| 75 g paahdettuja manteleita, karkeasti hienonnettuna |
| 120 g tummaa suklaata, karkeasti hienonnettu |
Ohjeet
Annoskoko: noin 20 keksiä
Sekoita pehmennetty voi, ruokosokeri ja ruskea sokeri huolellisesti keskenään. Lisää munat yksitellen huolellisesti sekoittaen. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Esilämmitä uuni 200 °C:een. Aseta leivinpaperi uunipellin päälle ja lusikoi seos kahdella lusikalla. Varmista, että jokaisen seoslusikallisen välissä on runsaasti tilaa. Paista keksejä esilämmitetyssä uunissa noin 8-9 minuuttia. Tarkkaile niitä koko ajan. Poista keksit uunista ennen kuin niistä tulee liian tummia (muuten lakritsin maku ei ole yhtä voimakas) ja anna niiden jäähtyä.