Ilmainen EU toimitus yli 50 € tilauksille
Resepti

Red love-leivonnaiset

Maja Vase, 11.04.2024
Red love-leivonnaiset

Ainesosat

125 g jauhoja
75 g rouhittua mantelia
50 g tomusokeria
75 g kylmää voita
1 ½ tl raakalakritsijauhetta
2 ripaus suolaa
1 ½ kananmuna
50 g sokeria
50 g pehmeää voita
100 g laadukasta valkosuklaata
50 g mustaherukkasosetta
10 g glukoosisiirappia
10 g sitruunamehua
RED LOVE - lakritsia
Punaisia käenkaalin lehtiä
Raakalakritsijauhetta

Ohjeet 

Näiden herkullisten pienien piirakoiden yhdistelmä rapeaa lakritsitaikinapohjaa, mehukasta lakritsifrangipani -täytettä ja kauniin tummanpunaista mustaherukkaganachea on täysin vastustamaton. RED LOVE-lakritsimme viimeistelee makuelämyksen. 

Annosten lukumäärä: 6 pientä piirakkaa

Lakritsitaikina:

125 g jauhoja
25 g rouhittua mantelia
50 g tomusokeria
75 g kylmää voita
1 tl raakalakritsijauhetta
ripaus suolaa
1/2 kananmuna

Mittaa jauhot, mantelijauhe, tomusokeri, voi, lakritsijauhe ja suola tehosekoittimeen, ja sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää kananmuna taikinaan. Kauli taikina kahden leivinpaperin väliin tasaiseksi levyksi, ja anna sen jäähtyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Jaa taikina pieniin suorakulmaisiin piirakkavuokiin (14 x 3 1/2 cm), ja pistele haarukalla reikiä taikinaan. Siirrä piirakkavuoat jääkaappiin frangipanin valmistamisen ajaksi.

Mustaherukka-lakritsifrangipani:

50 g rouhittua mantelia
50 g sokeria
50 g pehmeää voita
1 kananmuna
1/2 tl raakalakritsijauhetta
ripaus suolaa

Mittaa rouhittu manteli, sokeri, voi, kananmuna, lakritsijauhe ja suola kulhoon, ja vatkaa ainekset kevyeksi ja ilmavaksi. Levitä frangipani vuokiin puoliväliin asti, ja laita jokaiseen vuokaan 6-8 mustaherukkaa. Paista piirakoita noin 20 minuuttia 175 asteessa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita, ja sen jälkeen anna niiden jäähtyä täysin.

Mustaherukkaganache:

100 g laadukasta valkosuklaata
50 g mustaherukkasosetta
10 g glukoosisiirappia
10 g sitruunamehua

Sulata suklaa kulhossa vesihauteen päällä ja nosta kulho sivuun. Kiehauta mustaherukkasose, glukoosisiirappi ja sitruunamehu pienessä kattilassa ja kaada seos suklaan päälle samalla sekoittaen kulhon keskeltä taikinakaapimella. Jatka sekoittamista, kunnes ganache on tasaista. Soseuta ganache sauvasekoittimella ja kaada sitä ohut kerros jokaisen piirakan päälle. Nosta piirakat jääkaappiin, kunnes ganache on kiinteytynyt.

Koristeluun:

RED LOVE - lakritsia
Punaisia käenkaalin lehtiä
Raakalakritsijauhetta

Koristele piirakat RED LOVE-lakritsilla, punaisella käenkaalilla ja raakalakritsijauheella hetki ennen tarjoilua.