Ilmainen EU toimitus yli 50 € tilauksille
Resepti

Punaviinimarjapiirakka lakritsilla ja valkosuklaalla

Maja Vase, 11.04.2024
Punaviinimarjapiirakka lakritsilla ja valkosuklaalla

Ainesosat

1/2 gelatin leaf
100 g high-quality white chocolate
45 g red currant puree (peeled and seedless)
5 ml lemon juice
100 ml whipping cream
125 g flour
25 g almond flour
50 g powdered sugar
75 g cold butter
1 tbsp LAKRIDS BY BÜLOW raw liquorice powder
A pinch of salt
1 ½ eggs
50 g ground almonds
50 g sugar
50 g soft butter
1/2 tbsp raw liquorice powder
Another pinch of salt

Ohjeet 

Pehmeä ja mehukas lakritsipiirakka kuorrutettuna makealla ja ihastuttavan kermaisella punaherukka-moussella, kirpeillä punaherukoilla, syötävillä kukkasilla ja BÆRRIES RED CURRANT -lakritsilla. 

6-8 annosta

Punaherukka-mousse:

1/2 gelatin leaf
100 g high-quality white chocolate
45 g red currant puree (peeled and seedless)
5 ml lemon juice
100 ml double cream

Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata suklaa kulhoon kuuman kattilan päällä ja poista kattila hellalta. Kiehauta punaherukka-pyree ja sitruunan mehu pienessä kattilassa ja poista lämmöstä. Puristele vesi pois liivatteesta ja sekoita punaherukka-pyreeseen. Kaada pyree suklaan päälle koko ajan sekoittaen muovisella paistinlastalla. Jatka sekoittamista kunnes seos on tasainen.

Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita ensin pieni osa kermaisesta seoksesta suklaaseen ennen kuin lisäät loput. Jaa punaherukka-mousse erillisiin silikonimuotteihin ja laita pakastimeen yön ajaksi.

Lakritsinen murotaikina:

125 g jauhoja
25 g mantelijauhoja
50 g tomusokeria
75 g kylmää voita
1 rkl LAKRIDS BY BÜLOW raakalakritsijauhetta
1 ripaus suolaa
1/2 muna

Aseta jauhot, mantelijauhe, tomusokeri, voi, lakritsijauhe ja suola monitoimikoneeseen ja sekoita nopeasti yhdeksi massaksi. Sekoita muna joukkoon. Kauli taikina kahden leivinpaperin väliin ja anna levätä jääkaapissa ainakin 1 tunti.

Vuoraa peltinen vuoka (18.5cm halkaisija) murotaikinalla ja paista n. 10 min 175 asteessa (Celsius). Valmista odotellessasi frangipani.

Lakritsinen frangipani:

50 g jauhettuja manteleita
50 g sokeria
50 g pehmeää voita
1/2 rkl raakalakritsijauhetta
1 rkl LAKRIDS BY BÜLOW raakalakritsijauhetta
1 ripaus suolaa
1 muna

Aseta jauhetut mantelit, sokeri, voi, raakalakritsijauhe ja suola kulhoon ja vatkaa kunnes seos on ilmava ja kevyt. Vatkaa kananmuna sekaan. Levitä frangipani lämpimälle vuoalle ja jatka paistamista n. 15 min 175 asteessa (Celsius) kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä kokonaan.

Kokoaminen ja koristelu:

BÆRRIES RED CURRANT
Tuoreita punaviinimarjoja
Syötäviä kukkia, esim. lemmikkejä, begonioita

Asettele jäätyneet punaherukka-mousset piirakan päälle. Peitä loput BÆRRIES RED CURRANT -lakritsilla, tuoreilla viinimarjoilla ja kukilla.

Vinkki:

Piirakka maistuu parhaimmalta suoraan uunista, mutta punaherukka-moussen voi valmistaa jo paria päivää ennen.