Ilmainen EU toimitus yli 50 € tilauksille
Resepti

Pääsiäiskakku

Maja Vase, 11.04.2024
Pääsiäiskakku

Ainesosat

260 g laadukasta valkosuklaata
25 g voita
1 kananmuna
150 g sokeria
1/2 rkl raakalakritsijauhetta
ripaus suolaa
50 g mantelijauhetta
240 ml kuohukermaa
40 ml passiohedelmäsosetta
3 liivatelehteä
100 ml passiohedelmäsosetta
100 g kefiiriä
VANILLA MANGO
Keltaisia käenkaalin kukkia

Ohjeet 

Täydellinen pääsiäiskakku. Elegantti VANILLA MANGO -lakritsipesä kätkee alleen ihanan kirpeän passiohedelmämoussen, silkinpehmeää passiohedelmäganachen ja mehukkaan jauhottoman lakritsipohjan. 

Reseptistä valmistuu annoksia: 8 henkilölle

Lakritsipohja:

50 g laadukasta valkosuklaata
25 g voita
1 kananmuna
50 g sokeria
1/2 rkl raakalakritsijauhetta
ripaus suolaa
50 g mantelijauhetta

Sulata suklaa ja voi kulhossa vesihauteessa, ja nosta kattila sivuun. Vatkaa kananmuna, sokeri, lakritsijauhe ja suola kulhossa huolellisesti, ja sekoita joukkoon suklaaseos. Lisää mantelijauhot. Levitä taikina pyöreään tai neliskulmaiseen, leivinpaperilla vuorattuun kakkurenkaaseen/-vuokaan (halkaisijaltaan 14 cm), ja paista lakritsikakkupohjaa noin 20 minuuttia 175 asteessa, kunnes se on täysin kypsynyt ja väriltään kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä, ja nosta se pakastimeen.

Passiohedelmäganache:

160 g laadukasta valkosuklaata
40 ml kuohukermaa
40 ml passiohedelmäsosetta

Sulata suklaa kulhossa vesihauteen päällä, ja nosta kattila sivuun. Kiehauta kerma ja passiohedelmäsose pienessä kattilassa, ja kaada seos suklaan päälle samalla sekoittaen kulhon keskeltä reunoja kohti. Jatka sekoittamista siihen asti, kunnes ganache on kiinteää ja kauniin kiiltävää. Soseuta ganache sauvasekoittimella, ja levitä se lakritsipohjan päälle kakkuvuokaan. Nosta kakku takaisin pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi, siihen asti kunnes ganachesta on tullut kiinteää.

Passiohedelmämousse:

3 liivatelehteä
100 ml passiohedelmäsosetta
100 g sokeria
200 ml kuohukermaa
100 g kefiiriä

Liota liivate kylmässä vedessä. Kiehauta passiohedelmäsose ja sokeri pienessä kattilassa, ja nosta kattila pois lämmöstä. Purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja sulata ne kuumaan siirappiseokseen. Anna siirapin jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi isossa kulhossa. Sekoita ensin kefiiri kädenlämpöiseen siirappiin, ja lisää sen jälkeen varovasti kermavaahto. Levitä vaahto pyöreään silikonivuokaan (16 cm halkaisijaltaan), ja paina pakastettu kakku varovasti vuokaan (pohja kattoa kohti). Siirrä moussekakku takaisin pakastimeen ja anna sen levätä siellä yön yli.

Koristeluun:

100 g laadukasta valkosuklaata, ja halutessasi pieni määrä syötäviä kultahileitä
VANILLA MANGO
Keltaisia käenkaalin kukkia

Aseta kaksi kakkurengasta/-vuokaa (halkaisijaltaan 10 cm ja 16 cm) leikkuulaudalle. Leikkaa leivontafoliosta kaksi pitkää suikaletta (korkeus 1,5 cm), jotka vastaavat pituudeltaan kakkuvuoan reunoja. Sulata ja temperoi suklaa. Lisää halutessasi kultahileet. Levitä suklaa leivontafolioille, nosta foliot leikkuulaudalta, ja anna suklaan kiinteytyä hieman. Aseta foliot kakkuvuokien sisäreunojen ympärille, ja nosta ne jääkaappiin, kunnes suklaa on jähmettynyt kiinteäksi.

Irrota leivontafoliot varovasti kakkurenkaista, ja aseta suurempi jähmettynyt suklaarengas kakun ympärille, ja pienempi jähmettynyt rengas kakun päälle. Täytä pienempi suklaarengas VANILLA MANGO -lakritseilla, ja koristele käenkaalin kukilla.