MANSIKKAJÄÄTELÖÄ MINTUN JA LAKRITSIN KERA

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Ainesosat

  • 5 dl kermaa (13 %). Vaihtoehtoisesti voit käyttää 3 dl täysmaitoa ja 2 dl kermaa
  • 1 rkl hienojakoista lakritsijauhetta (LAKRIDS BY BÜLOW Fine liquorice powder)
  • 120 g sokeria
  • 7 pastöroitua munankeltuaista
  • 100-200 g mansikkaa (voit käyttää joko tuoretta tai pakastettua)
  • 10 mintunlehteä

Arvioitu aika

    Ohjeet

    6-8 annosta

    Voit valmistaa tämän jäätelön vähintään 2 päivää ennen tarjoilua.

    • Kaada kattilaan sokeri, kerma ja LAKRIDS BY BÜLOW'n hienojakoinen lakritsijauhe ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi, kunnes sokeri on liuennut.

    • Laita munankeltuaiset kulhoon ja vatkaa ne varovasti yhteen kuuman kerman kanssa. Lisää kerma vähitellen.

    • Kaada vatkattu massa takaisin kattilaan ja kuumenna se varovasti noin 84-85 C asteiseksi. Käytä lämpömittaria.

    • Kun kerma alkaa paksuuntua, ota kattila pois liedeltä. Jos kattila jää liedelle liian pitkäksi aikaa, massasta tulee munakokkelia!

    • Anna kerman jähmettyä 10-15 minuuttia ja kaada se siivilän läpi. Laita se jääkaappiin.

    • Sekoita kermaa välillä, kunnes se on täysin kylmää.

    • Kun kerma on täysin kylmää, sekoita se mansikoiden ja mintunlehtien kanssa. Soseuta, kunnes saat tasaisen koostumuksen.

    • Anna massan käydä jäätelökoneessa, kunnes se on kermaista ja kiinteää.

    • Laita jäätelö pakastimeen tarjoiluun asti.

    • Tarjoile jäätelö LAKRIDS BY BÜLOW STRAWBERRY & CREAM -jäätelön ja tuoreiden mintunlehtien kera!

    VINKKI:

    Sinun ei tarvitse käyttää jäätelökonetta. Sen sijaan sinun kannattaa laittaa jäätelö kulhoon ja laittaa se pakastimeen. Sekoita jäätelöä vispilällä 15 minuutin välein, kunnes jäätelö on kiinteää.