Ilmainen EU toimitus yli 50 € tilauksille
Resepti

Mansikkajäätelöä mintun ja lakritsin kera

Lakrids By Bülow, 11.04.2024
Mansikkajäätelöä mintun ja lakritsin kera

Ainesosat

5 dl kermaa (13%) (vaihtoehtoisesti käytä 3 dl täysmaitoa ja 2 dl kermaa)
1 rkl hienojakoista lakritsijauhetta (LAKRIDS BY BÜLOW Fine liquorice powder)
120 g sokeria
7 pastöroitua munankeltuaista
100-200 g mansikkaa (tuoretta tai pakastettua)
10 mintunlehteä

Ohjeet 

6-8 annosta

Voit valmistaa tämän jäätelön vähintään 2 päivää ennen tarjoilua. • Kaada kattilaan sokeri, kerma ja LAKRIDS BY BÜLOW'n hienojakoinen lakritsijauhe ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi, kunnes sokeri on liuennut.

• Laita munankeltuaiset kulhoon ja vatkaa ne varovasti yhteen kuuman kerman kanssa. Lisää kerma vähitellen.

• Kaada vatkattu massa takaisin kattilaan ja kuumenna se varovasti noin 84-85 C asteiseksi. Käytä lämpömittaria.

• Kun kerma alkaa paksuuntua, ota kattila pois liedeltä. Jos kattila jää liedelle liian pitkäksi aikaa, massasta tulee munakokkelia!

• Anna kerman jähmettyä 10-15 minuuttia ja kaada se siivilän läpi. Laita se jääkaappiin.

• Sekoita kermaa välillä, kunnes se on täysin kylmää.

• Kun kerma on täysin kylmää, sekoita se mansikoiden ja mintunlehtien kanssa. Soseuta, kunnes saat tasaisen koostumuksen.

• Anna massan käydä jäätelökoneessa, kunnes se on kermaista ja kiinteää.

• Laita jäätelö pakastimeen tarjoiluun asti.

• Tarjoile jäätelö LAKRIDS BY BÜLOW STRAWBERRY & CREAM -jäätelön ja tuoreiden mintunlehtien kera!

VINKKI:

Sinun ei tarvitse käyttää jäätelökonetta. Sen sijaan sinun kannattaa laittaa jäätelö kulhoon ja laittaa se pakastimeen. Sekoita jäätelöä vispilällä 15 minuutin välein, kunnes jäätelö on kiinteää.