LAKRITSI-VADELMAMOUSSEKAKKU

Maja Vase
Maja Vase

Maja Vase

Ainesosat

  • 75 g voita (kylmää)
  • 150 g jauhoja
  • 50 g tomusokeria
  • 1 rkl karkeajakoista lakritsijauhetta (Raw Liquorice Powder)
  • 1/2 kananmuna
  • 3 liivatelehteä
  • 200 g vadelmia
  • 40 g sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 100 ml kuohukermaa
  • 100 g kreikkalaista jogurttia (10%)
  • 10-12 kpl passionhedelmä-valkosuklaakuorrutettua lakritsia
  • ohuita persikkasiivuja
  • syötäviä kukkia

Arvioitu aika

    Ohjeet

    6-8 annosta

    Lakritsi-kakkupohja:

    • 75 g voita (kylmää) • 150 g jauhoja • 50 g tomusokeria • 1 rkl karkeajakoista lakritsijauhetta (Raw Liquorice Powder) • 1/2 kananmuna

    Paloittele voi pieniksi paloiksi. Laita jauhot, tomusokeri, karkea lakritsijauhe ja voi tehosekoittimeen. Sekoita ainekset nopeasti tehosekoittimessa, ja lisää lopuksi kananmuna. Kauli taikina tasaisesti kahden leivinpaperin väliin, ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Leikkaa taikinalevystä ympyrän muotoinen pohja (halkaisija 20 cm), ja paista se 175-asteisessa uunissa 10-15 min ajan. Anna pohjan jäähtyä täysin.

    Vadelma-jogurttimousse:

    • 3 liivatelehteä • 200 g vadelmia • 40 g sokeria • 1 rkl sitruunamehua • 100 ml kuohukermaa • 100 g kreikkalaista jogurttia (10%)

    Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Laita vadelmat, sokeri ja sitruunamehu kattilaan, kiehauta seos hitaasti, ja anna hautua noin 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä, ja sulata ne kuumaan vadelmaseokseen. Siivilöi seos, ja anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää jogurtti, ja vaahdota kerma kuohkeaksi. Lisää varovasti kädenlämpöinen vadelmasose vaahtoon. Levitä vadelmamousse pyöreään, kelmulla vuorattuun silikonimuottiin/kakkuvuokaan (halkaisija 16 cm) ja laita se pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi.

    Koristelu:

    • 10-12 kpl passionhedelmä-valkosuklaakuorrutettua lakritsia • ohuita persikkasiivuja • syötäviä kukkia

    Asettele jäätynyt vadelmamousse lakritsi-kakkupohjan päälle, ja anna kakun sulaa jääkaapissa vähintään kahden tunnin ajan. Koristele kakku passionhedelmä-valkosuklaalakritsilla, persikkasiivuilla ja syötävillä kukilla.