Ilmainen EU toimitus yli 50 € tilauksille
Resepti

Lakritsi suklaakuppikakut

Lakrids By Bülow, 11.04.2024
Lakritsi suklaakuppikakut

Ainesosat

1 1⁄2 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
3 1⁄2 dl yleisjauhoja
3 1⁄2 dl sokeria
1 1⁄2 tl ruokasoodaa
3⁄4 tl leivinjauhetta
3⁄4 tl suolaa
2 suurta munaa
2 ruokalusikallista karkeajakoista Raw Liquorice Powder -lakritsijauhetta tai Salty Liquorice -salmiakkilakritsisiirappia
1 1⁄2 dl lämmintä kahvia
1 1⁄2 dl piimää
3 ruokalusikallista maustamatonta öljyä
1 tl puhdasta vaniljauutetta
Valkoinen lakritsisuklaakuorrutus
200 grammaa suolatonta voita (huoneenlämpöistä)
4 dl tomusokeria, siivilöity
200 grammaa valkosuklaata, sulatettuna ja jäähdytettynä
200 grammaa kylmää Philadelphia-tuorejuustoa
2 ruokalusikallista Raw Liquorice -lakritsijauhetta
1 tl vaniljauutetta

Ohjeet 

Reseptin on tehnyt Manuela Kjeilen passionforbaking.com -sivustolta


Kuppikakut:

1 1⁄2 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
3 1⁄2 dl yleisjauhoja
3 1⁄2 dl sokeria
1 1⁄2 tl ruokasoodaa
3⁄4 tl leivinjauhetta
3⁄4 tl suolaa
2 suurta munaa
2 ruokalusikallista karkeajakoista Raw Liquorice Powder -lakritsijauhetta tai Salty Liquorice -salmiakkilakritsisiirappia
1 1⁄2 dl lämmintä kahvia
1 1⁄2 dl piimää
3 ruokalusikallista maustamatonta öljyä
1 tl puhdasta vaniljauutetta

Kuumenna uuni 175 °C:een. Vuoraa tavalliset metallimuffinivuoat paperivuorilla; aseta syrjään. Siivilöi kaakaojauhe, jauhot, sokeri, ruokasooda, leivinjauhe, raakalakritsijauhe ja suola suureen kulhoon. Lisää munat, lämmin kahvi, piimä, öljy ja vanilja ja sekoita tasaiseksi, n. 3 minuuttia. Sekoita kulhon reunoja ja pohjaa myöten kaapien, jotta taikina sekoittuu hyvin. Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokiin ja täytä jokainen muffinssivuoka täyteen. Paista, kunnes muffinssit palautuvat, kun niihin koskettaa, n. 20 minuuttia, ja käännä vuokia tarvittaessa kerran. Siirrä ne ritilälle; anna jäähtyä kokonaan.

Valkoinen lakritsi-suklaakuorrutus:

200 grammaa suolatonta voita (huoneenlämpöistä)
4 dl tomusokeria, siivilöity
200 grammaa valkosuklaata, sulatettuna ja jäähdytettynä
200 grammaa kylmää Philadelphia-tuorejuustoa
2 ruokalusikallista Raw Liquorice -lakritsijauhetta
1 tl vaniljauutetta

Vatkaa sähkövatkaimen keskinopeudella voita ja tomusokeria, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Vähennä nopeutta. Lisää sulatettu ja jäähtynyt suklaa, vatkaa kunnes se on sekoittunut seokseen ja kaavi kulhon reunoja myöten tarpeen mukaan. Vatkaa joukkoon kylmä Philadelphia-tuorejuusto, raakalakritsijauhe ja 1 tl vaniljauutetta, kunnes seos on sekoittunut ja kuohkea. Koristele jokainen kuppikakku Lakrids by Johan Bülow Gold -lakritsilla.