LAKRITSI SUKLAAKUPPIKAKUT

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Ainesosat

  • 1 1⁄2 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 3 1⁄2 dl yleisjauhoja
  • 3 1⁄2 dl sokeria
  • 1 1⁄2 tl ruokasoodaa
  • 3⁄4 tl leivinjauhetta
  • 3⁄4 tl suolaa
  • 2 suurta munaa
  • 2 ruokalusikallista karkeajakoista Raw Liquorice Powder -lakritsijauhetta tai Salty Liquorice -salmiakkilakritsisiirappia
  • 1 1⁄2 dl lämmintä kahvia
  • 1 1⁄2 dl kuppi piimää
  • 3 ruokalusikallista maustamatonta öljyä
  • 1 tl puhdasta vaniljauutetta Valkoinen lakritsisuklaakuorrutus
  • 200 grammaa suolatonta voita (huoneenlämpöistä)
  • 4 dl kuppia tomusokeria
  • siivilöity
  • 200 grammaa valkosuklaata sulatettuna ja jäähdytettynä
  • 200 grammaa kylmää Philadelphia-tuorejuustoa
  • 2 ruokalusikallista Raw Liquorice -lakritsijauhetta
  • 1 tl vaniljauutetta

Arvioitu aika

    Ohjeet

    Reseptin on tehnyt Manuela Kjeilen passionforbaking.com -sivustolta

    Kuppikakut:

    • 1 1⁄2 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta • 3 1⁄2 dl yleisjauhoja • 3 1⁄2 dl sokeria • 1 1⁄2 tl ruokasoodaa • 3⁄4 tl leivinjauhetta • 3⁄4 tl suolaa • 2 suurta munaa • 2 ruokalusikallista karkeajakoista Raw Liquorice Powder -lakritsijauhetta tai Salty Liquorice -salmiakkilakritsisiirappia • 1 1⁄2 dl lämmintä kahvia • 1 1⁄2 dl kuppi piimää • 3 ruokalusikallista maustamatonta öljyä • 1 tl puhdasta vaniljauutetta

    Kuumenna uuni 175 °C:een. Vuoraa tavalliset metallimuffinivuoat paperivuorilla; aseta syrjään. Siivilöi kaakaojauhe, jauhot, sokeri, ruokasooda, leivinjauhe, raakalakritsijauhe ja suola suureen kulhoon. Lisää munat, lämmin kahvi, piimä, öljy ja vanilja ja sekoita tasaiseksi, n. 3 minuuttia. Sekoita kulhon reunoja ja pohjaa myöten kaapien, jotta taikina sekoittuu hyvin. Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokiin ja täytä jokainen muffinssivuoka täyteen. Paista, kunnes muffinssit palautuvat, kun niihin koskettaa, n. 20 minuuttia, ja käännä vuokia tarvittaessa kerran. Siirrä ne ritilälle; anna jäähtyä kokonaan.

    Valkoinen lakritsi-suklaakuorrutus:

    • 200 grammaa suolatonta voita (huoneenlämpöistä)   • 4 dl kuppia tomusokeria, siivilöity • 200 grammaa valkosuklaata sulatettuna ja jäähdytettynä • 200 grammaa kylmää Philadelphia-tuorejuustoa • 2 ruokalusikallista Raw Liquorice -lakritsijauhetta • 1 tl vaniljauutetta

    Vatkaa sähkövatkaimen keskinopeudella voita ja tomusokeria, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Vähennä nopeutta. Lisää sulatettu ja jäähtynyt suklaa, vatkaa kunnes se on sekoittunut seokseen ja kaavi kulhon reunoja myöten tarpeen mukaan. Vatkaa joukkoon kylmä Philadelphia-tuorejuusto, raakalakritsijauhe ja 1 tl vaniljauutetta, kunnes seos on sekoittunut ja kuohkea. Koristele jokainen kuppikakku Lakrids by Johan Bülow Gold -lakritsilla.