Ilmainen EU toimitus yli 50 € tilauksille
Resepti

Kranssikakku lakritsilla ja kullalla

Lakrids By Bülow, 10.04.2024
Kranssikakku lakritsilla ja kullalla

Ainesosat

750 g marsipaania
300 g siivilöityä tomusokeria
90 g pastöroituja munanvalkuaisia
6 tl hienojakoinen Fine Liquorice Powder -lakritsijauhetta
Syötävä kulta (Magasin MAD & VIN) (oltava hyväksytty elintarvikekäyttöön)
Karkeajakoinen Raw Liquorice Powder -lakritsijauhe

Ohjeet (10-15 henkeä)


Kranssikakku:

750 g marsipaania
225 g siivilöityä tomusokeria
60 g pastöroituja munanvalkuaisia
6 tl hienoa lakritsijauhetta

Sekoita marsipaani, Fine Liquprice Powder -lakritsijauhe ja tomusokeri hyvin keskenään (käytä tarvittaessa sähkövatkainta taikinakoukulla). Lisää vähitellen munanvalkuaiset. Jäähdytä, kunnes taikina on kiinteää ja helppoa pyöritellä. Kuumenna uuni 190 °C:seen. Pyörittele marsipaanista tankoja. Tee jokaisesta tangosta 2 cm lyhyempi kuin edellisestä (esimerkiksi 8 cm, 6 cm, 4 cm jne.) Kokoa jokainen tanko ympyräksi. Muotoile tangot hieman kolmion muotoisiksi yläreunasta (jos taikina tarttuu, kasta sormet kylmään veteen). Napauta kolmion muotoisia latvoja kevyesti leivinpannulla tai isolla leikkuulaudalla. Jatka, kunnes seos on käytetty loppuun. Paista ympyröitä esilämmitetyssä uunissa leivinpaperilla (tai silikonialustalla) vuoratulla pellillä 15 minuuttia. Kun 15 minuuttia on kulunut, aseta ylimääräinen uunipelti uunissa olevan uunipellin alle (näin estät pohjia paistumasta liikaa). Paista ympyröitä vielä 5-10 minuuttia. Kun ympyrät ovat jäähtyneet, koristele ne kuorrutteella. Kokoa sitten ympyrät seppeleen muotoon.


Munanvalkuaiskuorrutus:

Vatkaa munanvalkuaiset ja tomusokeri hyvin yhteen. Kaada seos pursotinpussiin. Leikkaa pussiin hyvin pieni reikä ja koristele sepelikakku.


Koristele:

Syötävä kulta (Magasin MAD & VIN) (oltava elintarvikekäyttöön hyväksytty)
Raw Liquorice Powder -lakritsijauhe

Koristele lopuksi Raw Liquorice Powder -jauheella ja kullalla.