KRANSSIKAKKU LAKRITSILLA JA KULLALLA

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Ainesosat

  • 750 g marsipaania
  • 300 g siivilöityä tomusokeria
  • 90 g pastöroituja munanvalkuaisia
  • 6 tl hienojakoinen Fine Liquorice Powder -lakritsijauhetta
  • Syötävä kulta (Magasin MAD & VIN) (oltava hyväksytty elintarvikekäyttöön)
  • Karkeajakoinen Raw Liquorice Powder -lakritsijauhe

Arvioitu aika

    Ohjeet

    (10-15 henkeä)

    Kranssikakku:

    • 750 g marsipaania • 225 g siivilöityä tomusokeria • 60 g pastöroituja munanvalkuaisia • 6 tl hienoa lakritsijauhetta

    Sekoita marsipaani, Fine Liquprice Powder -lakritsijauhe ja tomusokeri hyvin keskenään (käytä tarvittaessa sähkövatkainta taikinakoukulla). Lisää vähitellen munanvalkuaiset. Jäähdytä, kunnes taikina on kiinteää ja helppoa pyöritellä. Kuumenna uuni 190 °C:seen. Pyörittele marsipaanista tankoja. Tee jokaisesta tangosta 2 cm lyhyempi kuin edellisestä (esimerkiksi 8 cm, 6 cm, 4 cm jne.) Kokoa jokainen tanko ympyräksi. Muotoile tangot hieman kolmion muotoisiksi yläreunasta (jos taikina tarttuu, kasta sormet kylmään veteen). Napauta kolmion muotoisia latvoja kevyesti leivinpannulla tai isolla leikkuulaudalla. Jatka, kunnes seos on käytetty loppuun. Paista ympyröitä esilämmitetyssä uunissa leivinpaperilla (tai silikonialustalla) vuoratulla pellillä 15 minuuttia. Kun 15 minuuttia on kulunut, aseta ylimääräinen uunipelti uunissa olevan uunipellin alle (näin estät pohjia paistumasta liikaa). Paista ympyröitä vielä 5-10 minuuttia. Kun ympyrät ovat jäähtyneet, koristele ne kuorrutteella. Kokoa sitten ympyrät seppeleen muotoon.

    Munanvalkuaiskuorrutus:

    • 75 g siivilöityä tomusokeria • 30 g pastöroitua munanvalkuaista. Vatkaa munanvalkuaiset ja tomusokeri hyvin yhteen. Kaada seos pursotinpussiin. Leikkaa pussiin hyvin pieni reikä ja koristele sepelikakku.

    Koristele:

    • Syötävä kulta (Magasin MAD & VIN) (oltava elintarvikekäyttöön hyväksytty) • Raw Liquorice Powder -lakritsijauhe

    Koristele lopuksi Raw Liquorice Powder -jauheella ja kullalla.