Ainesosat
200 g digestive-keksejä |
1 tl karkeajakoista lakritsijauhetta (LAKRIDS BY BÜLOW Raw liquorice powder) |
1 ripaus suolaa |
100 g voita |
4½ liivatelehteä |
120 ml tyrnimehua (100 %) |
300 g maustamatonta tuorejuustoa |
120 g tomusokeria |
300 ml kermavaahtoa |
1 liivatelehti |
40 ml tyrnimehua (100 %) |
40 g sokeria |
Ohjeet
Rapea, lakritsilla maustettu keksipohja, ihanan kermainen tyrnitäyte ja kaiken kruununa kauniin kiiltävä ja ihanan kirpeä tyrnihyytelö.
8 annosta
Lakritsipohja:
200 g digestive-keksejä |
1 tl karkeajakoista lakritsijauhetta (LAKRIDS BY BÜLOW Raw liquorice powder) |
1 ripaus suolaa |
100 g voita |
Laita keksit pakastepussiin ja murskaa ne muruiksi kaulimella. Siirrä keksimurska kulhoon ja lisää lakritsijauhe ja suola.
Sulata voi pienellä pannulla ja sekoita se sitten keksimurujen joukkoon. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan/irtopohjavuon (halkaisija 16 cm) pohjalle ja painele se sormilla tiiviiksi. Laita keksipohja pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat täytettä.
Tyrnitäyte:
4½ liivatelehteä |
120 ml tyrnimehua (100 %) |
300 g maustamatonta tuorejuustoa |
120 g tomusokeria |
300 ml kermavaahtoa |
Liota liivate kylmään veteen. Kuumenna tyrnimehu pienessä kattilassa kiehumispisteeseen ja ota kattila pois liedeltä. Purista vesi liivatteesta ja sekoita se tyrnimehuun. Anna mehun jäähtyä haaleaksi.
Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kevyeksi ja ilmavaksi ja sekoita joukkoon haalea tyrnimehu. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa ja sekoita se varovasti joukkoon. Levitä juustotäyte keksipohjan päälle (jätä noin ½ cm hyytelölle) ja laita kakku pakastimeen n. 2 tunniksi.
Tyrnihyytelö:
1 liivatelehti |
40 ml tyrnimehua (100 %) |
40 g sokeria |
Liota liivate kylmään veteen. Kuumenna tyrnimehu pienessä kattilassa kiehumispisteeseen ja ota kattila pois liedeltä. Purista vesi liivatteesta ja sekoita se tyrnimehuun. Anna mehun jäähtyä haaleaksi.
Työnnä kakku varovasti ulos kakkuvuoasta ja kaada sen päälle ohut kerros tyrnihyytelöä. Laita kakku jääkaappiin, kunnes hyytelö on jähmettynyt ja kakku on täysin sulanut.
Koristelu:
LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES SEA BUCKTHORN |
Valkosuklaapillit |
Raakalakritsijauhe |
Orvokkeja |
Koristele kakku LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES (SEA BUCKTHORN) -lakupalloilla, suklaapalmuilla, orvokkeilla ja raakalakritsijauheella juuri ennen tarjoilua.
VINKKI:
Käytän luonnonmukaista tyrnimehua Høstetistä, Bornholmista.