Ilmainen EU toimitus yli 25 € tilauksille
Tervetuloa Olet kirjautunut sisään.
Resepti

Tumman suklaan mousse-kakku suolaisen lakritsin kera

Karoline Nedahl, 11.04.2024
Tumman suklaan mousse-kakku suolaisen lakritsin kera

Ainesosat

600 g tummaa maitosuklaata
75 ml täysmaitoa
250 ml kuohukermaa
30 g Lakrids By Johan Bülow Salty Liquorice Syrup Suklaakuorrute
25 g hienonnettua hasselpähkinää
Tummia suklaahelmiä
Lakrids By Johan Bülow Dark & Sea Salt -lakritsi
Ketunleipäkukkaset

Ohjeet 

Innoituksena Dark & Sea Salt 

(8 annosta)


Tumma maitosuklaamousse:

200 g tummaa maitosuklaata
75 ml täysmaitoa
150 ml kuohukermaa

Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoita seosta hitaasti kulhossa, kunnes se sekoittunut hyvin yhteen. Vatkaa kerma kevyesti ja sekoita suklaa hitaasti kerman joukkoon. Kaada mousse pitkulaiseen silikonimuottiin ja pakasta vähintään 3 tuntia.

Salmiakkilakritsi-ganache tummalla maitosuklaalla:

150 g tummaa maitosuklaata
100 ml kuohukermaa
30 g Lakrids By Johan Bülow Salty Liquorice Syrup

Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta kerma ja siirappi kattilassa ja kaada seos suklaan päälle. Sekoita kulhossa, kunnes ganache on valmis ja kiiltää. Levitä ganache pakastemoussen päälle ja laita takaisin pakastimeen vähintään 2 tunniksi.

Suklaakuorrute:

250 g tummaa maitosuklaata
25 g hienonnettua hasselpähkinää

Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää hienonnetut hasselpähkinät ja kaada suklaa pitkulaiseen kulhoon/astiaan. Kuorruta pakastetut suklaamousse-kakut nopeasti ja laita jääkaappiin, kunnes mousse on sulanut.

Koristelu: 

Tummia suklaahelmiä
Lakrids By Johan Bülow Dark & Sea Salt -lakritsi
Ketunleipäkukkaset

Koristele suklaahelmillä, lakritsipalloilla ja ketunleipäkukkasin