Ainesosat
150 g pehmennettyä voita |
250 g ruokosokeria |
75 g ruskeaa sokeria |
2 munaa |
1 pieni tl suolaa |
300 g vehnäjauhoja |
5-6 tl raakaa lakritsijauhetta |
75 g paahdettuja manteleita, karkeasti hienonnettuna |
120 g tummaa suklaata, karkeasti hienonnettu |
Ohjeet
Annoskoko: noin 20 keksiä
Sekoita pehmennetty voi, ruokosokeri ja ruskea sokeri huolellisesti keskenään. Lisää munat yksitellen huolellisesti sekoittaen. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Esilämmitä uuni 200 °C:een. Aseta leivinpaperi uunipellin päälle ja lusikoi seos kahdella lusikalla. Varmista, että jokaisen seoslusikallisen välissä on runsaasti tilaa. Paista keksejä esilämmitetyssä uunissa noin 8-9 minuuttia. Tarkkaile niitä koko ajan. Poista keksit uunista ennen kuin niistä tulee liian tummia (muuten lakritsin maku ei ole yhtä voimakas) ja anna niiden jäähtyä.