Ainesosat
1/2 gelatin leaf |
100 g high-quality white chocolate |
45 g red currant puree (peeled and seedless) |
5 ml lemon juice |
100 ml whipping cream |
125 g flour |
25 g almond flour |
50 g powdered sugar |
75 g cold butter |
1 tbsp LAKRIDS BY BÜLOW raw liquorice powder |
A pinch of salt |
1 ½ eggs |
50 g ground almonds |
50 g sugar |
50 g soft butter |
1/2 tbsp raw liquorice powder |
Another pinch of salt |
Ohjeet
Pehmeä ja mehukas lakritsipiirakka kuorrutettuna makealla ja ihastuttavan kermaisella punaherukka-moussella, kirpeillä punaherukoilla, syötävillä kukkasilla ja BÆRRIES RED CURRANT -lakritsilla.
6-8 annosta
Punaherukka-mousse:
1/2 gelatin leaf |
100 g high-quality white chocolate |
45 g red currant puree (peeled and seedless) |
5 ml lemon juice |
100 ml double cream |
Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata suklaa kulhoon kuuman kattilan päällä ja poista kattila hellalta. Kiehauta punaherukka-pyree ja sitruunan mehu pienessä kattilassa ja poista lämmöstä. Puristele vesi pois liivatteesta ja sekoita punaherukka-pyreeseen. Kaada pyree suklaan päälle koko ajan sekoittaen muovisella paistinlastalla. Jatka sekoittamista kunnes seos on tasainen.
Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita ensin pieni osa kermaisesta seoksesta suklaaseen ennen kuin lisäät loput. Jaa punaherukka-mousse erillisiin silikonimuotteihin ja laita pakastimeen yön ajaksi.
Lakritsinen murotaikina:
125 g jauhoja |
25 g mantelijauhoja |
50 g tomusokeria |
75 g kylmää voita |
1 rkl LAKRIDS BY BÜLOW raakalakritsijauhetta |
1 ripaus suolaa |
1/2 muna |
Aseta jauhot, mantelijauhe, tomusokeri, voi, lakritsijauhe ja suola monitoimikoneeseen ja sekoita nopeasti yhdeksi massaksi. Sekoita muna joukkoon. Kauli taikina kahden leivinpaperin väliin ja anna levätä jääkaapissa ainakin 1 tunti.
Vuoraa peltinen vuoka (18.5cm halkaisija) murotaikinalla ja paista n. 10 min 175 asteessa (Celsius). Valmista odotellessasi frangipani.
Lakritsinen frangipani:
50 g jauhettuja manteleita |
50 g sokeria |
50 g pehmeää voita |
1/2 rkl raakalakritsijauhetta |
1 rkl LAKRIDS BY BÜLOW raakalakritsijauhetta |
1 ripaus suolaa |
1 muna |
Aseta jauhetut mantelit, sokeri, voi, raakalakritsijauhe ja suola kulhoon ja vatkaa kunnes seos on ilmava ja kevyt. Vatkaa kananmuna sekaan. Levitä frangipani lämpimälle vuoalle ja jatka paistamista n. 15 min 175 asteessa (Celsius) kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä kokonaan.
Kokoaminen ja koristelu:
BÆRRIES RED CURRANT |
Tuoreita punaviinimarjoja |
Syötäviä kukkia, esim. lemmikkejä, begonioita |
Asettele jäätyneet punaherukka-mousset piirakan päälle. Peitä loput BÆRRIES RED CURRANT -lakritsilla, tuoreilla viinimarjoilla ja kukilla.
Vinkki:
Piirakka maistuu parhaimmalta suoraan uunista, mutta punaherukka-moussen voi valmistaa jo paria päivää ennen.