Ainesosat
½ vaniljatanko |
60 g vaaleanruskeaa sokeria |
½ granaattiomen |
6 munanvalkuaista |
200 g tomusokeria |
2 liivatelehteä |
150 g hyvälaatuista valkosuklaata karkeasti pilkottuna |
5 dl täyteläistä kuohukermaa |
4 tl hienojakoista Fine Liquorice Powder -lakritsijauhetta |
Ohjeet
Annoskoko: 1: 6 kermaviilipesää
Säilötyt granaattiomenan siemenet:
½ vaniljatanko |
60 g vaaleanruskeaa sokeria |
½ granaattiomena |
Marenkipesät:
6 munanvalkuaista |
400 g tomusokeria |
Lakritsi-kerma:
2 liivatelehteä |
150 g hyvälaatuista valkosuklaata, karkeasti pilkottuna |
5 dl täyteläistä kuohukermaa |
4 tl hienojakoista Fine Liquorice Powder -lakritsijauhetta |
Lisää:
Rapea suklaapäällysteinen salmiakkilakritsi |
Hieno lakritsijauhe |
Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa terävällä veitsellä ja kaavi siemenet pois. Poista granaattiomenan siemenet varovasti ja sekoita ne sokerin, vaniljan ja vaniljatangon kanssa. Laita jääkaappiin vähintään 5 tunniksi, kunnes sokeri on liuennut. Liota liivatelehtiä vedessä 15 minuuttia. Laita suklaa suureen kulhoon. Kuumenna kerma ja lakritsijauhe hitaasti, kunnes se on juuri ja juuri kiehumispisteen alapuolella. Kaada puolet kermasta suklaan päälle ja sekoita, kunnes se on sulanut. Lisää loput suklaasta ja sekoita, kunnes seos on sulanut ja tasainen. Lisää liotetut liivatelehdet ja sekoita, kunnes ne ovat liuenneet. Laita jääkaappiin 5 tunniksi, kunnes seos on jäykkää ja kylmää. Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi. Lisää sokeri ja vatkaa, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Lisää tomusokeri ja vatkaa uudelleen. Lusikoi seos pursotinpussiin, jossa on tähtisuutin, ja pursota 8 pientä pesää vuoratulle leivinpaperille. Paista 100 C:ssa esilämmitetyn uunin keskitasolla 1½ tuntia, kunnes ne ovat täysin kuivia. Tarjoilua varten vatkaa lakritsikerma käsivatkaimella. Täytä marenkipesät ja koristele lakritsijauheella, granaattiomenan siemenillä ja Crispy Choc Coated Salty Liquorice -lakritsilla.