Ainesosat
5 dl kermaa (13%) (vaihtoehtoisesti käytä 3 dl täysmaitoa ja 2 dl kermaa) |
1 rkl hienojakoista lakritsijauhetta (LAKRIDS BY BÜLOW Fine liquorice powder) |
120 g sokeria |
7 pastöroitua munankeltuaista |
100-200 g mansikkaa (tuoretta tai pakastettua) |
10 mintunlehteä |
Ohjeet
6-8 annosta
Voit valmistaa tämän jäätelön vähintään 2 päivää ennen tarjoilua. • Kaada kattilaan sokeri, kerma ja LAKRIDS BY BÜLOW'n hienojakoinen lakritsijauhe ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi, kunnes sokeri on liuennut.
• Laita munankeltuaiset kulhoon ja vatkaa ne varovasti yhteen kuuman kerman kanssa. Lisää kerma vähitellen.
• Kaada vatkattu massa takaisin kattilaan ja kuumenna se varovasti noin 84-85 C asteiseksi. Käytä lämpömittaria.
• Kun kerma alkaa paksuuntua, ota kattila pois liedeltä. Jos kattila jää liedelle liian pitkäksi aikaa, massasta tulee munakokkelia!
• Anna kerman jähmettyä 10-15 minuuttia ja kaada se siivilän läpi. Laita se jääkaappiin.
• Sekoita kermaa välillä, kunnes se on täysin kylmää.
• Kun kerma on täysin kylmää, sekoita se mansikoiden ja mintunlehtien kanssa. Soseuta, kunnes saat tasaisen koostumuksen.
• Anna massan käydä jäätelökoneessa, kunnes se on kermaista ja kiinteää.
• Laita jäätelö pakastimeen tarjoiluun asti.
• Tarjoile jäätelö LAKRIDS BY BÜLOW STRAWBERRY & CREAM -jäätelön ja tuoreiden mintunlehtien kera!
VINKKI:
Sinun ei tarvitse käyttää jäätelökonetta. Sen sijaan sinun kannattaa laittaa jäätelö kulhoon ja laittaa se pakastimeen. Sekoita jäätelöä vispilällä 15 minuutin välein, kunnes jäätelö on kiinteää.