Ilmainen EU toimitus yli 50 € tilauksille
Artikla haastattelut

Lakritsijuuresta raa'aksi lakritsijauheeksi

Lakrids By Bülow, 11.04.2024
Lakritsijuuresta raa'aksi lakritsijauheeksi

Tärkein ainesosa, jota käytämme tanskalaisten gourmet-lakritsiemme valmistuksessa, on raa'an lakritsin jauhe, olipa kyse sitten puhtaan lakritsin valmistuksesta tai suklaapäällysteisen lakritsin päällysteen viimeistelystä. Vaikka raa'an lakritsijauheen maku saattaa olla sinulle tuttu, täysin erilainen on itse lakritsijuuren maku, josta raaka lakritsi uutetaan.

Jos olet joskus mennyt ostamaan lakritsijuurta apteekista, olet luultavasti yllättynyt. No, ehkä jopa pettynyt. Lakritsijuuresta voi nimittäin vain aistia raa'an lakritsijuuren yleensä runsaan ja voimakkaan maun.

Lakritsijuuri on kellertävä juuri, joka on koostumukseltaan suunnilleen sama kuin inkivääri. Jos poimit sen suoraan maasta, huuhtelet sen ja pureudut siihen, se on hyvin mehukas. Tässä se on maultaan samanlainen kuin tuoreet puutarhaherneet. Lakritsin maku itsessään on vain aavistus.

Raakas lakritsijauheen valmistusprosessi sisältää useita vaiheita, jotta lakritsijuuresta saadaan lopputuote, jonka me tunnemme ja rakastamme. Lakritsin maku tulee todella esiin vasta, kun lakritsijuuret leikataan pieniksi paloiksi ja keitetään uutteen valmistamiseksi. Tämän jälkeen juurenpalat suodatetaan ja uute haihdutetaan veden poistamiseksi. Jäljelle jää kova pala raakaa lakritsaa. Sitä voidaan myydä joko kokonaisena tai rakeistaa karkeaksi tai hienoksi jauheeksi.

Jos haluat kokeilla omaa valmista lakritsia, löydät sen täältä! Meillä on myös useita suklaapäällysteisiä lakritsoja täällä, jos se on enemmän sinun makuusi!