Ainesosat
4 pastöroitua munankeltuaista |
125 g vaaleanruskeaa sokeria |
500 ml täyteläistä kuohukermaa |
3 tl Raw Liquorice Powder -lakritsijauhetta |
1 tl raastettua luomusitruunan kuorta |
Mahdollisesti 2 rkl Salty Liquorice -salmiakkilakritsisiirappia tai Sweet Liquorice -lakritsisiirappia |
Ohjeet
(Serves: app. 1 liter Ice Cream)
Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää lakritsijauhe ja sitruunankuori. Vatkaa kermavaahto kovaksi ja sekoita keltuaisiin. Kaada seos jäätelökoneeseen tai sopivaan astiaan ja pakasta seosta n. 4 tuntia. Sekoita jäätelöä 3-4 kertaa ensimmäisen pakastustunnin aikana.
Vinkki:
Jos lisäät jäätelöön viimeisen sekoituksen yhteydessä hieman lakritsisiirappia, jäätelö maistuu entistäkin paremmalta.