Ainesosat
225 g sokeria |
225 g suolatonta voita |
225 g vehnäjauhoja |
4 kananmunaa |
2½ tl leivinjauhetta |
1 tl kardemummaa |
1 tl vaniljasokeria |
9 tl salmiakkilakritsisiirappia |
200 g Philadelphia-tuorejuustoa |
2 rkl tomusokeria |
2 tl hienojakoista Fine Liquorice Powder -lakritsijauhetta |
16 kpl nro. 2 Salty Liquorice -salmiakkilakua |
Ohjeet
Ei ole mitään, mitä kuppikakku ei voisi ratkaista. Jos on, lisää lakritsia!
Noin 16 muffinia
Kuumenna uuni 175 °C:seen (kuumailma) ja laita 16 muffinivuokaa uunipellille ja asettele valmiiksi uuniin laittoa varten.
Yhdistä suuressa kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja sekoita loput ainekset seokseen vatkaten tasaiseksi. Lusikoi taikina paperisiin muffinivuokiin ja laita jokaisen kupin päälle puoli teelusikallista lakritsisiirappia. Levitä siirappi hammastikulla niin, että se imeytyy muffinseokseen. Paista muffinseja 20 minuuttia.Ota valmiit muffinssit uunista ja anna niiden jäähtyä ritilällä.
Kuorrutus:
Sekoita Philadelphia-tuorejuusto (tai mikä tahansa muu maustamaton tuorejuusto), tomusokeri ja lakritsijauhe. Levitä paksu kerros kuorrutetta jokaisen muffinin päälle juuri ennen tarjoilua. Ripottele päälle Fine Liqourice Powder -lakujauhetta ja koristele lopuksi Salty Liqouricen nro 2 -lakupaloilla.