Ilmainen EU toimitus kaikkiin tilauksiin! Loppuu 11. joulukuuta
Tervetuloa Olet kirjautunut sisään.
Resepti

Dark love-kakku

Maja Vase, 11.04.2024
Dark love-kakku

Ainesosat

80 g kaurakeksejä
1 ½ tl raakalakritsijauhetta
ripaus suolaa
40 g voita
280 g laadukasta valkosuklaata
350 ml kuohukermaa
50 ml yuzu-hedelmän mehua
9 liivatelehteä
50 ml limetin mehua
250 g sokeria
100 g kefiiriä
50 dl vettä
150 g glukoosisiirappia
syötävää mustaa hiilijauhetta
syötäviä kultahileitä
DARK LOVE-lakritsia

Ohjeet 

Luvassa on makeaa valkosuklaaganachea yhdistettynä ihanan kirpakkaan yuzu-hedelmävaahtoon sekä rapeaan salmiakkikeksipohjaan. Koko komeuden kruunaa pikimusta ja peilikirkas kuorrute, jota koristavat kauniit kultahippuset ja DARK LOVE -lakritsi, joka kätkeytyy kuorrutteen mustaan syvyyteen. 

Annosten lukumäärä: 8 henkilölle


Lakritsikeksi:

80 g kaurakeksejä
1/2 tl raakalakritsijauhetta
ripaus suolaa
40 g voita

Laita keksit pakastepussiin, ja murskaa ne kaulimella murusiksi. Lisää keksimurut, lakritsijauhe ja suola kulhoon. Sulata voi, ja sekoita joukkoon. Levitä keksimassa tasaisesti painelemalla kakkuvuokaan (halkaisijaltaan 14 cm) leivinpaperilla vuoratun leikkuualustan päällä. Laita keksipohja pakastimeen ganachen valmistamisen ajaksi.

Valkosuklaaganache:

130 g laadukasta valkosuklaata
50 ml kuohukermaa
15 ml yuzu-hedelmän mehua

Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa, ja nosta kulho pois lämmöstä. Kiehauta kerma pienessä kattilassa, ja kaada se suklaan päälle samalla sekoittaen kulhon keskeltä. Jatka sekoittamista, kunnes ganache on kiinteää, ja kiiltää kauniisti. Lisää yuzu-hedelmän mehua, ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä ganache keksipohjan päälle kakkurenkaaseen, ja laita pohja takaisin pakastimeen.

Yuzu-mousse:

3 liivatelehteä
35 ml yuzu-hedelmän mehua
50 ml limetin mehua
100 g sokeria
200 ml kuohukermaa
100 g kefiiriä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kiehauta yuzu-hedelmän mehu, limetin mehu ja sokeri pienessä kattilassa, ja nosta kattila sivuun. Puristele ylimääräinen vesi liivatelehdistä, ja sulauta ne kuumaan siirappiin. Anna siirapin jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi isossa kulhossa. Sekoita ensin kefiiri kädenlämpöiseen siirappiin, ja lisää sen jälkeen varovasti kermavaahto. Levitä vaahto pyöreään silikonivuokaan (16 cm halkaisijaltaan), ja paina pakastettu keksipohja varovasti vuokaan (pohja ylösalaisin). Anna kakun olla pakastimessa yön yli.

Suklaakuorrute:

6 liivatelehteä
150 g valkosuklaata
100 ml kuohukermaa
50 dl vettä
150 g sokeria
150 g glukoosisiirappia
1 tl raakalakritsijauhetta
syötävää mustaa hiilijauhetta

Liota liivate kylmässä vedessä. Pilko suklaa pieniksi paloiksi, ja siirrä se muoviseen astiaan. Kiehauta kerma, vesi, sokeri, glukoosisiirappi, raakalakritsijauhe ja hiilijauhe kattilassa, ja nosta kattila liedeltä. Puristele ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä, ja sulauta ne kuumaan seokseen. Kaada seos suklaan päälle, ja soseuta sauvasekoittimella. Peitä muovikelmulla, ja anna seoksen jäähtyä noin 35 asteiseksi. Aseta pakastettu kakku pienen lasin päälle (alle iso lautanen tai tarjoilualusta), ja kaada noin 35-asteinen lämmin kuorrute kakun päälle. Anna kakun sulaa tarjoiluastialla jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Koristeluun:

syötäviä kultahileitä
DARK LOVE-lakrit

Koristele kakku kultahileillä ja DARK LOVE -lakritsilla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki:

Japanilaisen yuzu-hedelmän mehua myydään erikoisruokakaupoissa sekä tietyissä kiinalaisissa ruokakaupoissa. Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää joko sitruunan tai limetin mehua.