Ainesosat
80 g kaurakeksejä |
1 ½ tl raakalakritsijauhetta |
ripaus suolaa |
40 g voita |
280 g laadukasta valkosuklaata |
350 ml kuohukermaa |
50 ml yuzu-hedelmän mehua |
9 liivatelehteä |
50 ml limetin mehua |
250 g sokeria |
100 g kefiiriä |
50 dl vettä |
150 g glukoosisiirappia |
syötävää mustaa hiilijauhetta |
syötäviä kultahileitä |
DARK LOVE-lakritsia |
Ohjeet
Luvassa on makeaa valkosuklaaganachea yhdistettynä ihanan kirpakkaan yuzu-hedelmävaahtoon sekä rapeaan salmiakkikeksipohjaan. Koko komeuden kruunaa pikimusta ja peilikirkas kuorrute, jota koristavat kauniit kultahippuset ja DARK LOVE -lakritsi, joka kätkeytyy kuorrutteen mustaan syvyyteen.
Annosten lukumäärä: 8 henkilölle
Lakritsikeksi:
80 g kaurakeksejä |
1/2 tl raakalakritsijauhetta |
ripaus suolaa |
40 g voita |
Laita keksit pakastepussiin, ja murskaa ne kaulimella murusiksi. Lisää keksimurut, lakritsijauhe ja suola kulhoon. Sulata voi, ja sekoita joukkoon. Levitä keksimassa tasaisesti painelemalla kakkuvuokaan (halkaisijaltaan 14 cm) leivinpaperilla vuoratun leikkuualustan päällä. Laita keksipohja pakastimeen ganachen valmistamisen ajaksi.
Valkosuklaaganache:
130 g laadukasta valkosuklaata |
50 ml kuohukermaa |
15 ml yuzu-hedelmän mehua |
Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa, ja nosta kulho pois lämmöstä. Kiehauta kerma pienessä kattilassa, ja kaada se suklaan päälle samalla sekoittaen kulhon keskeltä. Jatka sekoittamista, kunnes ganache on kiinteää, ja kiiltää kauniisti. Lisää yuzu-hedelmän mehua, ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä ganache keksipohjan päälle kakkurenkaaseen, ja laita pohja takaisin pakastimeen.
Yuzu-mousse:
3 liivatelehteä |
35 ml yuzu-hedelmän mehua |
50 ml limetin mehua |
100 g sokeria |
200 ml kuohukermaa |
100 g kefiiriä |
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kiehauta yuzu-hedelmän mehu, limetin mehu ja sokeri pienessä kattilassa, ja nosta kattila sivuun. Puristele ylimääräinen vesi liivatelehdistä, ja sulauta ne kuumaan siirappiin. Anna siirapin jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi isossa kulhossa. Sekoita ensin kefiiri kädenlämpöiseen siirappiin, ja lisää sen jälkeen varovasti kermavaahto. Levitä vaahto pyöreään silikonivuokaan (16 cm halkaisijaltaan), ja paina pakastettu keksipohja varovasti vuokaan (pohja ylösalaisin). Anna kakun olla pakastimessa yön yli.
Suklaakuorrute:
6 liivatelehteä |
150 g valkosuklaata |
100 ml kuohukermaa |
50 dl vettä |
150 g sokeria |
150 g glukoosisiirappia |
1 tl raakalakritsijauhetta |
syötävää mustaa hiilijauhetta |
Liota liivate kylmässä vedessä. Pilko suklaa pieniksi paloiksi, ja siirrä se muoviseen astiaan. Kiehauta kerma, vesi, sokeri, glukoosisiirappi, raakalakritsijauhe ja hiilijauhe kattilassa, ja nosta kattila liedeltä. Puristele ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä, ja sulauta ne kuumaan seokseen. Kaada seos suklaan päälle, ja soseuta sauvasekoittimella. Peitä muovikelmulla, ja anna seoksen jäähtyä noin 35 asteiseksi. Aseta pakastettu kakku pienen lasin päälle (alle iso lautanen tai tarjoilualusta), ja kaada noin 35-asteinen lämmin kuorrute kakun päälle. Anna kakun sulaa tarjoiluastialla jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
Koristeluun:
syötäviä kultahileitä |
DARK LOVE-lakrit Koristele kakku kultahileillä ja DARK LOVE -lakritsilla juuri ennen tarjoilua. Vinkki:Japanilaisen yuzu-hedelmän mehua myydään erikoisruokakaupoissa sekä tietyissä kiinalaisissa ruokakaupoissa. Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää joko sitruunan tai limetin mehua. |