Ilmainen EU toimitus yli 50 € tilauksille
Artikla haastattelut

5 faktaa, joita et luultavasti tiennyt lakritsista

Lakrids By Bülow, 11.04.2024
5 faktaa, joita et luultavasti tiennyt lakritsista

Lakritsi on suosittu herkku, jota ihmiset nauttivat kaikkialla maailmassa. Mutta tiesitkö, että tässä maukkaassa makeisessa on muutakin kuin mitä silmä näkee? Tässä on muutamia hauskoja faktoja lakritsista, joita et ehkä tiennyt!

1. Lakritsilla on pitkä historia. Lakritsijuuren käyttö juontaa juurensa muinaiseen Egyptiin, jossa sitä käytettiin lääkinnällisiin tarkoituksiin. Se oli suosittu herkku myös antiikin Kreikassa ja Roomassa.

2. Lakritsi on itse asiassa kasvi. Lakritsan makea maku on peräisin Glycyrrhiza glabra -kasvin juurista, mikä tarkoittaa "makeaa juurta". Tämä nimi ei ole vähättelyä, sillä luonnollisessa muodossaan lakritsijuuri on 30-50 kertaa makeampi kuin tavallinen sokeri. Keräämme hienot lakritsijuuret Keski-Aasiasta ja Georgiasta.

3. Lakritsi voi olla sekä makeaa että suolaista. Makea lakritsi on yleisintä Yhdysvalloissa, kun taas suolainen lakritsi on suosittua Pohjois- ja Itä-Euroopassa. Meidän suolainen lakritsi valmistetaan salmiakista, joka on ainutlaatuinen ainesosa, jota käytetään erityisesti Pohjoismaissa lakritsin kanssa. Sen maku on hapan ja suolainen verrattuna tavalliseen suolaan, jonka maku on makea ja suolainen.

4. Lakritsi voidaan valmistaa makeisina kolmella eri tavalla: hitaasti keitetty lakritsi, valettu lakritsi ja puristettu lakritsi. LAKRIDS BY BÜLOW valmistaa lakritsia kahdella eri tavalla. Toinen on suulakepuristettu lakritsi, jossa lakritsi keitetään paineen alaisena ja leikataan sitten pieniksi paloiksi - tällaista lakritsaa on useimmissa suklaakuorrutetuissa tuotteissamme ja puhtaissa lakritsivaihtoehdoissa 1-4. Hitaasti keitettyä lakritsaa keitetään avoimessa kattilassa 4 tuntia, minkä jälkeen lakritsikokki valmistaa sen käsityönä lisäämällä siihen makuja, kuten rakeistettua suolaa - paljon intensiivisempi ja karamellimaisempi lakritsityyppi, jota voit kokeilla luonnonmukaisessa SLOW CRAFTED-mallistossamme.

5. Lakritsille on monia muitakin käyttötarkoituksia kuin sen syöminen. Sen lisäksi, että lakritsia käytetään ruoan ja juomien mausteena, sitä on käytetty myös perinteisessä lääketieteessä ja luonnollisena väriaineena. Jos etsit inspiraatiota lakritsin käyttöön resepteissä, voit tutustua resepteihin täällä blogissamme!

Toivottavasti nautit näistä hauskoista faktoista lakritsista! Seuraavan kerran, kun nautit gourmet-lakritsia, voit tehdä vaikutuksen lakritsia rakastaviin ystäviisi uusilla tiedoillasi.

Voit myös oppia lisää lakritsin valmistuksesta osallistumalla tehdaskierroksillemme ja tutustumalla erittäin asiantunteviin oppaisiimme.