Tämä on tarina maailman pienimmästä lakritsitehtaasta ja erään miehen unelmasta saada koko maailma rakastamaan lakritsia.
Yrittäjähenkiseen perheeseen syntyneenä, Johan Bülow on aina tiennyt sydämessään haluavansa luoda jotain täysin ainutlaatuista. Hän suuntasi intohimonsa ja huomionsa lakritsiin - skandinaaviseen suosikkiin, jonka hän ei kokenut olevan riittävässä arvostuksessa, ja joka ansaitsi tulla vakavasti otetuksi. Hän uhrasi paljon aikaa oppiakseen lakritsin valmistamisen salat kantapään kautta, ja vuonna 2007 hän oli lopulta valmis keittämään, rullaamaan ja leikkaamaan ensimmäisen tuotteensa.
Ensimmäinen Lakrids by Johan Bülow kauppa avattiin 07.07.07 Svanekessa, Bornholmin saarella. Ideana oli valmistaa lakritsi myymälässä, jotta sen tuoksu leviäisi yli 100 metrin säteelle. Strategia osoittautui toimivaksi ja lakritsa myytiin loppuun kahdessa tunnissa. Viimeinen asiakas osti jopa maistiaiskulhon myymälän tiskiltä.
Johan osti lakritsikoneen ja asensi sen hiljattaen vuokraamaansa tehtaaseen Taastrupin kylään lisätäkseen siten tuotantoa vastauksena kasvavaan kysyntään. Täällä syntyivät lakritsit
NO.1, NO.2, NO.3 ja NO.4.
Yhdessä tuotantopäällikkö Tagen kanssa Johan kehitti suklaakuorrutetun lakritsin konseptin. Heille sanottiin, että idea on mahdoton toteuttaa, mutta pian suosittu tuote A näki päivänvalon.
Vaikka olemmekin vasta äskettäin juhlistaneet Lakridsin 10-vuotisjuhlaa, olemme vielä lähtökuopissa. Visomme on jakaa rakkautta lakritsiin globaalilla tasolla. Emme keskity ainoastaan makeaan tai vaikkapa salmiakkilakritsiin, vaan koko siihen rikkaaseen makujen kirjoon, joka saadaan aikaiseksi käyttämällä lakritsia mausteena.
Me levitämme rakkautta lakritsiin ympäri maailmaa.