Näiden herkullisten pienien piirakoiden yhdistelmä rapeaa lakritsitaikinapohjaa, mehukasta lakritsifrangipani -täytettä ja kauniin tummanpunaista mustaherukkaganachea on täysin vastustamaton. RED LOVE-lakritsimme viimeistelee makuelämyksen.
Annosten lukumäärä: 6 pientä piirakkaa
Lakritsitaikina:
• 125 g jauhoja • 25 g rouhittua mantelia • 50 g tomusokeria • 75 g kylmää voita • 1 tl raakalakritsijauhetta • ripaus suolaa • 1/2 kananmuna
Mittaa jauhot, mantelijauhe, tomusokeri, voi, lakritsijauhe ja suola tehosekoittimeen, ja sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää kananmuna taikinaan. Kauli taikina kahden leivinpaperin väliin tasaiseksi levyksi, ja anna sen jäähtyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Jaa taikina pieniin suorakulmaisiin piirakkavuokiin (14 x 3 1/2 cm), ja pistele haarukalla reikiä taikinaan. Siirrä piirakkavuoat jääkaappiin frangipanin valmistamisen ajaksi.
Mustaherukka-lakritsifrangipani:
• 50 g rouhittua mantelia • 50 g sokeria • 50 g pehmeää voita • 1 kananmuna • 1/2 tl raakalakritsijauhetta • ripaus suolaa
Mittaa rouhittu manteli, sokeri, voi, kananmuna, lakritsijauhe ja suola kulhoon, ja vatkaa ainekset kevyeksi ja ilmavaksi. Levitä frangipani vuokiin puoliväliin asti, ja laita jokaiseen vuokaan 6-8 mustaherukkaa. Paista piirakoita noin 20 minuuttia 175 asteessa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita, ja sen jälkeen anna niiden jäähtyä täysin.
Mustaherukkaganache:
• 100 g laadukasta valkosuklaata • 50 g mustaherukkasosetta • 10 g glukoosisiirappia • 10 g sitruunamehua
Sulata suklaa kulhossa vesihauteen päällä ja nosta kulho sivuun. Kiehauta mustaherukkasose, glukoosisiirappi ja sitruunamehu pienessä kattilassa ja kaada seos suklaan päälle samalla sekoittaen kulhon keskeltä taikinakaapimella. Jatka sekoittamista, kunnes ganache on tasaista. Soseuta ganache sauvasekoittimella ja kaada sitä ohut kerros jokaisen piirakan päälle. Nosta piirakat jääkaappiin, kunnes ganache on kiinteytynyt.
Koristeluun:
• RED LOVE - lakritsia • Punaisia käenkaalin lehtiä • Raakalakritsijauhetta
Koristele piirakat RED LOVE-lakritsilla, punaisella käenkaalilla ja raakalakritsijauheella hetki ennen tarjoilua.