PUNAVIINIMARJAPIIRAKKA LAKRITSILLA JA VALKOSUKLAALLA

Maja Vase
Maja Vase

Maja Vase

Ainesosat

  • 1/2 liivatepala
  • 100 g laadukasta valkosuklaata
  • 45 g punaherukka -pyreetä (kuorittuna ja ilman siemeniä)
  • 5 ml sitruunan mehua
  • 100 ml kuohukermaa
  • 125 g jauhoja
  • 25 g mantelijauhoja
  • 50 g tomusokeria
  • 75 g kylmää voita
  • 1 rkl LAKRIDS BY BÜLOW raakalakritsijauhetta
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ½ muna
  • 50 g jauhettuja manteleita
  • 50 g sokeria
  • 50 g pehmeää voita
  • 1/2 rkl raakalakritsijauhetta
  • 1 ripaus suolaa

Arvioitu aika

    Ohjeet

    Pehmeä ja mehukas lakritsipiirakka kuorrutettuna makealla ja ihastuttavan kermaisella punaherukka-moussella, kirpeillä punaherukoilla, syötävillä kukkasilla ja BÆRRIES RED CURRANT -lakritsilla.

    6-8 annosta

    Punaherukka-mousse:

    • 1/2 liivatepala • 100 g laadukasta valkosuklaata • 45 g punaherukka -pyreetä (kuorittuna ja ilman siemeniä) • 5 ml sitruunan mehua • 100 ml double cream

    Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata suklaa kulhoon kuuman kattilan päällä ja poista kattila hellalta. Kiehauta punaherukka-pyree ja sitruunan mehu pienessä kattilassa ja poista lämmöstä. Puristele vesi pois liivatteesta ja sekoita punaherukka-pyreeseen. Kaada pyree suklaan päälle koko ajan sekoittaen muovisella paistinlastalla. Jatka sekoittamista kunnes seos on tasainen.

    Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita ensin pieni osa kermaisesta seoksesta suklaaseen ennen kuin lisäät loput. Jaa punaherukka-mousse erillisiin silikonimuotteihin ja laita pakastimeen yön ajaksi.

    Lakritsinen murotaikina:

    • 125 g jauhoja • 25 g mantelijauhoja • 50 g tomusokeria • 75 g kylmää voita • 1 rkl LAKRIDS BY BÜLOW raakalakritsijauhetta • 1 ripaus suolaa •  1/2 muna

    Aseta jauhot, mantelijauhe, tomusokeri, voi, lakritsijauhe ja suola monitoimikoneeseen ja sekoita nopeasti yhdeksi massaksi. Sekoita muna joukkoon. Kauli taikina kahden leivinpaperin väliin ja anna levätä jääkaapissa ainakin 1 tunti.

    Vuoraa peltinen vuoka (18.5cm halkaisija) murotaikinalla ja paista n. 10 min 175 asteessa (Celsius). Valmista odotellessasi frangipani.

    Lakritsinen frangipani:

    • 50 g jauhettuja manteleita • 50 g sokeria • 50 g pehmeää voita • 1/2 rkl raakalakritsijauhetta • 1 rkl LAKRIDS BY BÜLOW raakalakritsijauhetta • 1 ripaus suolaa • 1 muna

    Aseta jauhetut mantelit, sokeri, voi, raakalakritsijauhe ja suola kulhoon ja vatkaa kunnes seos on ilmava ja kevyt. Vatkaa kananmuna sekaan. Levitä frangipani lämpimälle vuoalle ja jatka paistamista n. 15 min 175 asteessa (Celsius) kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä kokonaan.

    Kokoaminen ja koristelu:

    • BÆRRIES RED CURRANT • Tuoreita punaviinimarjoja • Syötäviä kukkia, esim. lemmikkejä, begonioita

    Asettele jäätyneet punaherukka-mousset piirakan päälle. Peitä loput BÆRRIES RED CURRANT -lakritsilla, tuoreilla viinimarjoilla ja kukilla.

    Vinkki: 

    Piirakka maistuu parhaimmalta suoraan uunista, mutta punaherukka-moussen voi valmistaa jo paria päivää ennen.