Annosten määrä: 4.
AINEKSET
- 2 isoa kurkkua
- 1 kimppu tuoretta minttua
- 6 dl kylmää kanalientä
- 400 g kreikkalaista jogurttia 2 %
- Raakalakritsijauhetta
- Suolaa ja pippuria
- 4 viipaletta lakritsilla maustettua tummaa leipää (tai tavallista tummaa leipää)
- Neitsytoliiviöljyä
OHJEET
Leikkaa lakritsilla maustettu tumma leipä pieniksi kuutioiksi ja paista leipäkuutioita öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Aseta paistetut leipäkuutiot talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva poistuu ja kuutioista tulee rapeita. Sekoita kurkku, mintun lehdet, kanaliemi ja jugurtti tehosekoittimella ja mausta suolalla ja pippurilla. Sirottele keiton pinnalle lakritsijauhetta ja tarjoile leipäkuutioiden kanssa.